Thermotech lattialämmityksen asennustavat

Thermotechin lattialämmitysvalikoimasta löytyy asennustavat kaikkiin tarpeisiin.

Thermotech lattialämmityssuunnitelmissa otetaan huomioon kohteen edellytykset. Tämä koskee kaikkia suunnitelmia, näin on helpompi arvioida mikä asennustapa ja mitkä tuotteet soveltuvat parhaiten juuri sinun kotiisi. Näin saadaan taloudellinen ja toimintavarma lattialämmitysjärjestelmä maksimaalisella mukavuudella.

Betonivalu

Thermotechin betonivalujärjestelmässä lattialämmitysputket valetaan betoniin tai tasoitemassaan ns. maanvarainen laatta tai kaksinkertainen valu. Betonivalulle putkikoot ovat 8, 12, 17 ja 20 mm, riippuen pintamateriaalista ja rakennekorkeudesta. Putket tulee luonnollisesti kiinnittää huolella ennen betonivalua. Thermotech tarjoaa seuraavia kiinnitysmenetelmiä:

  • Betonivalu asennuskiskoilla - kisko on saatavilla kiinnikkeillä tai ilman ja kiinnitetään betoni tai solumuovi alustaan
  • Betonivalu putkipidikkeillä - putkipidike kiinnitetään solumuovialustaan
  • Betonivalu nippusiteillä - nippusiteet kiinnitetään raudoitusverkkoon
Eristä kunnolla ennen valua

Ennen betoniasennusta pitää perusta eristää solumuovilla tai muulla vastaavalla eristeellä. Eriste on erittäin tärkeä, jotta lämpö ei katoa alaspäin. Tämä aiheuttaa lämpöhäviön ja ajan kanssa myös kosteusongelmia. Eristeen paskuus on oltava 250-300 mm (vähintään 200 mm) kun lattialämmitys valetaan maanvaraiseen laattaan.

Jokaisessa asennuksessa täytyy ottaa huomioon täsmälliset mitat m.m. rakennuksen maantieteellisen sijoituksen, sekä maaperän mukaan.

Betoni täytyy olla täysin kuiva ennen pintalattian asennusta.

Jokaiseen asennuskohteeseen laaditaan tarkka CAD- piirretty asennuskuva, josta selviää valu ja piirien sijainnit, sekä esisäätötaulukko sisältäen jakotukin esisäätöarvot jotta voidaan varmistaa tehokkaan lattialämmitysjärjestelmän asennus.

 

Uivalattia

Uiva lattia koostuu uriteuista solumuovilevuistä, jotka asennetaan suoraan olemassa olevan lattian päälle. Sopii sekä kunnostukseen, että uudisrakentamiseen.

Uiva lattialevy on valmistettu soluvuomista jolla  korkea painonkestävyys mikä mahdollistaa ohuen pintalattian asennuksen. Ohuella pintalattialla eristeteho lattialämmityksen yläpuolella minimoidaan, jonka ansiosta lattialämmitysjärjestelmä voi työskenellä matalammalla lämpötilalla.

Thermotech Uiva lattai on saatavilla eri AV- mitoilla. Levyt joilla on tiheämpi AV-mitta (150-160 mm) asennetaan alueille, joilla on suurempi tehontarve esim. suuret ikkuna-alat, jotta saadaan tasaisempi lämpö.

Lämmönluovutusvälineenä lattialämmitysputken ja lattian välillä käytetään 0,5 mm lämmönluovutuspeltiä. Lämmönluovutuspellin pyöristetyn putkiuran ansiosta putken ja pellin yhteinen pinta-ala on suuri, näin saavutetaan tehokas lämmönsiirto pellin kautta pintalattiaan.

Laaja Uiva lattia- valikoima

Uiva lattia on saatavilla paksuuksissa 9 mm Minifloor 8), 14 mm (12 mm putkelle) ja 18, 30, 50 tai 70 mm (17 mm putkelle). Sovletuva paksuus riippuu eristetarpeesta ja rakennekorkeudesta.

Kaikki Thermotech Uiva lattiat soveltuu sekä uudisrakennukseen että kunnostukseen.

Minifloor 8 Uiva lattia soveltuu pienemmille pinnoille (jopa 12 m2) joissa toivotaan matalaa rakennekorkeutta. Uiva lattia 14 ja 18 mahdollistavat myös matalan rakennekorkeuden mutta suuremmille pinnoille. On varmistettava että olemassa olevaa eristettä on tarpeeksi kun asennetaan ohut uiva lattiajärjestelmä.  Uiva lattiaa  30, 50 ja 70 käytetään kun olemassa olevaa eristettä ei ole tarpeeksi tai kun lisäeristeelle on tarvetta.

Jokaiseen asennuskohteeseen laaditaan tarkka CAD-piiretty asennuskuva, josta selviää kaikkien uiva lattialevyjen ja piirien sijainnit, sekä esisäätötaulukko sisältäen jakotukin esisäätöarvot jotta voidaan varmistaa tehokkaan lattialämmitysjärjestelmän asennus.

Lastulevy

Thermotech lastulevyjärjestelmä koostuu kantavista lastulevyistä jotka asennetaan suoraan puuvasojen päälle ja korvaavat perinteisen alalattian. Lastulevylattia sopii sekä kunnostukseen että uudisrakennukseen.

Thermotech lastulevyjärjestelmä koostuu 22 mm:n lattialastulevyistä, joissa on valmiit urat lattialämmitysputkistoa ja lämmönluovutuspeltiä varten.

Lastulevylattia sopii sekä kunnostukseen että uudisrakennukseen. Uralevyt ja kääntölevyt korvaavat perinteisen alalattian ja asennetaan suoraan pohjavasojen päälle.

Levyjen asennus on yhtä helppo kuin minkä tahansa tavallisen lastulevylattian asennus. Suorien urien lastulevyjä täydennetään
kääntölevyillä, joissa on valmiit kaariurat, ulkoseinän käännöstä varten ja alastulo/nousu levyillä sisäseinän käännöksiä varten. Uritettu  kääntölevy mahdollistaa lämmönluovutuspeltien asennuksen hyvinkin lähelle ulkoseinää, näin torjuen mahdolliset kylmät alueet.

Tehokas lämpö Thermotechin lastulevyjärjestelmällä


Lastulevyjärjestelmä valmistetaan kahdessa mallissa – AV 300 sekä AV 150 mm. Alueilla, joissa on suurempi tehontarve, esim. suuret ikkuna-alat, käytetään levyjä joissa on 150 mm:n AV-mitta.

Lämmönluovutusvälineenä lattialämmitysputken ja lattian välillä käytetään 0,5 mm:n alumiinipeltiä. Lämmönluovutuspellin ympyrämuotoisen putkihaudan ansiosta pellin ja putken yhteinen pinta-ala on suuri, mikä takaa hyvän lämmönluovutuksen.

Lämpölattian kantavuuden ansiosta voidaan asentaa ohut päällyslattia. Ohuen päällyslattian ansiosta minimoidaan lämpöeristys lattialämmityksen yläpuolella, joten lämpöjärjestelmä toimii matalammalla lämpötilalla.

Jokaiseen asennuskohteeseen laaditaan tarkka CAD-piiretty asennuskuva, josta selviää kaikkien uiva lattialevyjen ja piirien sijainnit, sekä esisäätötaulukko sisältäen jakotukin esisäätöarvot jotta voidaan varmistaa tehokkaan lattialämmitysjärjestelmän asennus.


Harvalaudoitus

Thermotechin harvalaudoitusratkaisu puurakennevälipohjiin perustuu siihen, että harvalaudoitus asennetaan jättämällä tilaa lattialämmitysputkille ja lämmönluovutuspelleille. Soveltuu kunnostukseen.

Pohjavasojen AV on oltava enintään 600 mm ja joissakin tapauksissa 300 mm pintalattiasta riippuen, jossa tilaa 17 mm lattialämmitysputkille ja lämpöäluovuttaville alumiinipelleille. 

Naulaa tai ruuvaa harvalaudoitus poikittain palkkien yli. Harvalaudoituksen päälle voi asentaa 14 mm pinta-lattian.

Tehokasta lämpöä harvalaudoituksella


Harvalaudoituksen voi asentaa kolmella tavalla – putkilla AV 300, AV 200 ja AV 150 mm. Alueilla, joissa on suurempi tehontarve, esim. suuret ikkuna-alat, käytetään levyjä joissa on tiheämpi AV-mitta.

Lämmönluovutusvälineenä lattialämmitysputken ja lattian välillä käytetään 0,5 mm:n alumiinipeltiä. Lämmönluovutuspellin ympyrämuotoisen putkihaudan ansiosta pellin ja putken yhteinen pinta-ala on suuri, mikä takaa hyvän lämmönluovutuksen.

Jokaiseen asennuskohteeseen laaditaan tarkka CAD-piiretty asennuskuva, josta selviää harvaludoitus ja piirien sijainnit, sekä esisäätötaulukko sisältäen jakotukin esisäätöarvot jotta voidaan varmistaa tehokkaan lattialämmitysjärjestelmän asennus.

 Minifloor 8

Minifloor 8 on järjestelmä 8 mm lattialämmitysputkella joka mahdollistaa matalan rakennekorkeuden vesikiertoiselle lattialämmitysjärjestelmälle. Soveltuu pieniin tiloihin kuten eteisiin ja kylpyhuoneisiin.

Järjestelmä  soveltuu jopa 12 m2 tiloihin ja asentaa betonivaluun tai solumuovilevyihin olemassa olevan lattian päälle.

Minifloor 8 järjestelmä sekoitusryhmällä (TMix XS), jossa sähkövastus, ja kätevä langaton ohjauspaketti kesä/talvi toiminnolla mahdollistaa lämpimät lattiat vuoden ympäri. 

Minifloor 8 vesikiertoisella lattialämmitysjärjestelmällä on yhtä matala rakennekorkeus kun sähkölattialämmityksellä, mutta sähkönkulutus on huomattavasti pienempi. Lämmitykseen käytetään olemassa olevaa lämmitysjärejstelmää suuremman osan aikaa vuodesta. Sähkövastus käynnistyy ja ylläpitää mukavaa lämpötilaa lattiassa kun ensiölämmönlähde on suljettuna

Minifloor 8 uiva lattia
8 mm lattialämmitysputki asetetaan alumiinipelleillä varustetuihin solumuovilevyihin. Rakennekorkeudesta tulee ainoastaan 9 mm plus lattiapäällyste

Ainutlaatuinen kääntölevymme mahdollistaa koko pinnan lämpenemisen. Minifloor 8™ Uiva lattia soveltuu kuivatiloihin kuten esimerkiksi eteisiin. Parketti asetetaan tai klinkkeri liimataan suoraan alumiinipelleille.

Minifloor 8 betonivalu
8 mm lattialämmitysputki valetaan tasoitemassaan. rakennekorkeudesta tulee ainoastaan 16 mm plus lattiapäällyste. Lattialämmitysputki kiinnitetään raudoitusverkkoon nippusitein kun valu tapahtuu betonialustan päälle.

Lattialämmitysputki kiinnitetään raudoitusverkkoon nippusitein tai naulakiinnikein suoraan puualustaan kun valu suoritetaan esim. lastulevyille tai olemassa olevalle puulattialle.

Minifloor 8 voi ostaa samalla tavalla kun muut lattialämmityksemme, ts. kohteeseen räätälöity ja suunniteltu, tai valmiissa tee-se-itse pakkauksissa, 3-4 m2/paketti.

Lämmönluovutuspelti

0,5 mm alumiinipelti lämmön luovutukseen lattialämmitysputkesta lattiaan. Käytetään kevyeisiin lattiarakenteisiin.

Lämmönluovutuspellin ympyränmuotoisen putkihaudan ansiosta pellin ja putken yhteinen pinta-ala on suuri, mikä takaa hyvän lämmönluovutuksen.

Taittourat 330/110/440/270 mm.